torsdag 2 oktober 2014

Upp och ner

Idag har vi varit hos barnmorskan. Det är ju rätt värdelöst att ta blod och urinprov på mig just nu. Allt är ju upp och ner just nu. Men magen såg fin ut, jag ligger lite över kurvan den här gången också. När jag väntade Alfons låg jag ganska mycket över kurvan, och då trodde jag att det berodde på att jag gick upp så mycket i vikt. Men nu har jag knappt gått upp någonting, 4 kg på 24 veckor, så det är nog helt enkelt så att jag får lite större mage bara. 
Förra graviditeten gick jag upp 33 kg och det känns inte troligt att jag ska lyckas med den bedriften igen... För satan vad jobbigt det var att jobba bort alla de där kilona.




Idag har jag haft ont i både urinledare och njurar. Jag går ju ständigt runt med oron över att jag ska få ett anfall. Så Martin som skulle jobbat ikväll fick vara hemma. Jag klarar inte av rädslan just nu. Tyvärr...
Tog en starkare tablett ikväll, som innehåller morfin. Den hjälpte, men istället spyr jag... Jag tål verkligen inte morfin, men det funkar jättebra mot smärtan.
Jag ska till specialist mödravården nästa vecka, får se om dom har någon sorts plan...

Att vara sjuk, gravid och ha ADHD är som gjort för kortslutning i hjärnan. Tankarna hoppar fram och tilllbaka, och det känns lite som en torktumlare i huvudet. 
Det är nog inte lätt att hänga med när jag pratar, eftersom jag byter samtalsämne hela tiden. 
Det finns medicin som går att äta som gravid, men jag känner inte att det är något alternativ. Det får gå ändå.

Imorgon ska vi ha äkta fredagsmys, hela familjen. Det var länge sedan... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar