måndag 5 mars 2012

Tips och råd

Vad mycket possitiv feedback jag fick på mitt
tidigare inlägg idag!
Det känns som rätt beslut att ge Alfons ersättning.
Men jag tar gärna emot tips på hur NI gör det smidigt?
Hur gör ni när ni inte är hemma?
Hur håller ni ersättningen varm?
Jag upplever att den hinner kallna innan
Alfons ätit klart.
Alla tips mottages tacksamt!

4 kommentarer:

  1. Nu har jag visserligen ammat båda mina barn, men jag har ofta pumpat ur så att mannen skulle kunna ge. Och ibland har vi tagit till ersättning, helt enkelt gjort det som funkat bäst för stunden.
    Med första barnet var vi så noga så, det kokades flaskor hit och dit, vi (mannen) stod och tempade till exakt 37 grader.
    Med barn två var det micron som gällde ;) Ingen skillnad alls..
    Ha en termos med varmt vatten med dig och lite kallt vatten i en flaska, så blandar du ihop så det blir lagom varmt. Eller som sagt- använd micro där det finns..
    Therése

    SvaraRadera
  2. Säger som Tessan: TERMOS! köpte en på ica som bara rymmer 2,5dl, då hinner inte vattnet kallna och den tar liten plats i väskan.Sen har jag en burk med pulvret och en skopa vi klippt av skaftet på så den får plats i burken.
    Jag kunde bara amma Anton ca 1mån och varje gång skrek han hysteriskt för han inte blev mätt. Blev så glad och förvånad när min Bvc-sköterska sa Att duvet Jennie man behöver inte amma! lite otippat att det kom från henne men så skönt med en nöjd och glad bebis!

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket. Vi har oxå kokat flaskor och tempat som galningar. Men det orkar man ju inte göra i längden... Det måste ju funka i vardagen. Jag tror att man har hittat på en massa krångel när det gäller ersättning och flaskmatning bara för att fler ska amma... Jag har införskaffat en liten termos. Nu väntar jag bara på att Alfons ska bli lite större, sen ska vi ut på massa utflykter!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej tjejen. Det finns en så kallad flaskplatta, det är som en minispisplatta. den blir inte varmare än 37grader. Den hade jag på nätterna, gjorde ordning på kvällen ställde flaskan på och när det var dax så stod den där bredvid sänge, 37 grader och klar att drickas. Suverän. Sköt om dig/er. Kram Camilla

      Radera